Filippa om konsultrollen: varierande och lärorikt!

2018-03-21

Sedan oktober förra året arbetar Filippa Giertta som junior konsult hos oss på Enetjärn Natur i Stockholm, med uppdrag inom miljöprojektledning. Just nu förbereder hon ett samrådsmöte om en vindkraftpark i Ljusdals kommun. Tidigare har hon exempelvis utrett förutsättningar och miljöeffekter för en kraftledning och gjort en alternativutredning för en gruva.

Berätta Filippa, hur trivs du i din nya roll som konsult?
Jag trivs väldigt bra! Varje projekt ser olika ut och varje moment är på sitt sätt avgörande, så jag skulle säga att det är både roligt och utmanande att vara konsult. Det skiljer sig från tidigare erfarenheter jag haft som handläggare när man bara går till nästa uppgift i högen. Här handlar det mer om att driva och genomföra projekt och prioritera sin tid. Det är också roligt att jobba med att hitta lösningar som är bra för både verksamhetsutövare och naturen.

Vad lockade dig till Enetjärn Natur?
Jag såg en annons om ekologisk kompensation som lockade mig – det är väldigt spännande och jag har tittat på forskning inom det – och sedan fick jag frågan om att arbeta med affärsområdet miljöprojektledning. Jag gillar att Enetjärn Natur är ett värdedrivet företag med lagom många anställda. Och jag gillar att huvudkontoret finns i Umeå, med närhet till många intressanta och komplexa markanvändningsfrågor.

Hur har det varit att få nya arbetskamrater?
Jätteroligt. Det finns så mycket kunskap här. Det är roligt att vara tillsammans med människor med samma värderingar när det gäller natur. Ibland kan det vara svårt att vi sitter långt ifrån varandra, men det är ju samtidigt roligt att vi täcker in hela Sverige.

Vad vill du säga till den som funderar på om konsultlivet är något för dem?
Det är lärorikt att få ta ett helhetsgrepp, som vi gör inom affärsområdet miljöprojektledning, och att det finns en variation i vad man gör: som konsult är det aldrig samma sak hela tiden. De verksamhetsutövare som kommer till oss med en problemformulering behöver oss, och det blir ett väldigt lärande och kunnande i det. Så det är roligt, lärorikt och varierande.

Läs mer om Filippa på hennes medarbetarsida – där hittar du även hennes kontaktuppgifter.